Bestelling en levering

Wij hanteren een strikt beleid wat betreft klantenservice, relaties met klanten, voorraad en verzend en levertijden. Om een goed vertrouwen met onze klanten op te bouwen streven wij naar transparantie, zo bent u altijd ervan op de hoogte dat u in goede handen bent door onze klantenservice team en er geen onduidelijkheden zijn over bestelling en levering.

Bij Vunez streven wij om een assortiment van producten te realiseren die uniek, kwalitatief en betaalbaar is voor iedereen! Om dit doel te verwezenlijken hebben wij de keuze gemaakt om producten van ons assortiment direct vanuit de leverancier te versturen. Hierdoor kunnen wij enorm besparen op transport, opslag, verpakking en verzend kosten zodat wij onze producten kunnen aanbieden tegen een eerlijke prijs.

Doordat wij producten direct vanuit de leverancier versturen hebben wij een gemiddelde levertijd van 7 - 20 werkdagen.

Het kan voorkomen dat wij 'best sellers' van ons assortiment toch in voorraad nemen om de vraag naar die specifieke producten voor de consument zo vlot mogelijk te kunnen voldoen. In dat geval ziet u op de betreffende product pagina een voorraad indicator. Als u een product aanschaft vanuit onze voorraad kunt u uw bestelling verwachten binnen 3 werkdagen.

GRATIS verzending

Wij nemen de verzendkosten voor iedere bestelling voor eigen rekening. Al onze producten worden 100% GRATIS bij jouw thuis afgeleverd. Er is geen minimale bestel hoeveelheid nodig.

- Met uitzondering op gratis artikelen.

Volg je bestelling

Als je bij ons een bestelling hebt geplaatst kun je na een paar dagen na je bestelling eenvoudig je bestelling volgen.

Klik hier om je bestelling te volgen.

Vragen over je bestelling?

De kans is groot dat jouw vraag al eerder is gesteld. Daarom raden wij aan om je vraag op te zoeken in de veel gestelde vragen pagina. 

Klik hier voor de veel gestelde vragen pagina.

Kunt u toch geen antwoord vinden op uw vraag of wilt u feedback geven, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen in de contact pagina.

Klik hier voor de contact pagina.

Bestelling niet ontvangen?

Is de leveringstermijn verlopen, en heeft u uw bestelling nog niet gekregen? neem dan contact met ons op, dan kunnen wij uw bestelling traceren. In de meeste gevallen is het pakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde postkantoor omdat u tijdens de aflevering niet thuis was. Als het pakket dan binnen een paar dagen niet word opgehaald bij het postkantoor word deze terug gestuurd naar onze leverancier. In dat geval kunnen wij het pakketje niet meer traceren en zijn wij er niet meer verantwoordelijk voor.

klik hier voor de contact pagina.